Esports de Muntanya


                                Dos esports de diferents modalitats al llarg del any
Esquí
Aquest esport es va crear al voltant de 3000 anys en que la població utilitzava els esquís per desplaçar-se per els pobles per caçar. Actualment s’ha convertit en una esport d’oci i de competicions durant tot l’any arreu del món, basant-se en lliscar sobre la neu amb uns llargs pals enganxats als peus de cada individu, anomenats esquís.

Per esquiar són necessaris evidentment els esquís; dos pals per conduir millor la direcció dels esquís; botes d’esquí perquè siguin les adequades per enganxar-se als esquís; un casc per possibles accidents a la neu; portar roba abrigada per combatre el fred i portar un dispositiu de seguretat per algun accident com un allau, per demanar a través de aquest ajuda.

De l’esquí va aparèixer un altre esport, molt igual ja que es practica amb una llarga taula, anomenada taula de snow, i aquest esport s’anomena snowboard.


Competicions:


Cursa popular de raquetes de neu
Campionat d' Espanya Màster d'esquí alpí
Senderisme
Aquest és un altre esport que es practica per les muntanyes basant-se en caminar per camins i senders, gaudint de la natura, del bonic paisatge i respirant aire pur ple d’oxigen procedents dels arbres.

Està constituït per 3 tipus:
            -El Senderisme de llarg recorregut: acostuma a ser de més de 50 km.
            -El Senderisme de petit recorregut: acostuma a ser entre 10 i 50 km.
            -El Senderisme local: acostuma a ser de 10 km com a màxim.

Per realitzar bé aquest esport es necessita el calçat adequat, és a dir, unes bambes esportives de muntanya perquè els peus s’adaptin bé als continus desnivells i el trepitjar roques.


Competicions:
Cursa Clàssica Olla de Núria Campionat de Catalunya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario